Британія надасть фінансові гарантії по кредиту ЄБРР для Укренерго

Уряд Великої Британії надасть фінансові гарантії по кредиту ЄБРР, який НЕК «Укренерго» використає для забезпечення стабільної роботи компанії в умовах війни.

Про це під час засідання G7 заявив міністр фінансів Великої Британії Ріші Сунак, передає Укрінформ з посилання на пресслужбу української компанії.

«Уряд Великої Британії надасть фінансові гарантії по кредиту ЄБРР, який НЕК «Укренерго» використає для забезпечення стабільної роботи компанії в умовах війни. Завдяки цьому «Укренерго» зможе витратити на підтримку ліквідності 97 млн євро коштів, залучених у ЄБРР», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що це вже другий подібний транш європейської екстреної допомоги для українського оператора системи передачі. Першу частину гарантій на суму 50 млн євро в рамках цього кредиту вже надав Європейський Союз через Європейський фонд сталого розвитку.

Читайте також: ЄБРР надасть Нафтогазу кредит у €300 мільйонів на закупівлю газу

Як повідомлялось, НЕК «Укренерго» за січень-березень 2022 року отримала 2 млрд гривень чистого прибутку та направила до держбюджету майже 500 млн гривень податків.