Мінцифри відкриє в Варшаві центр «Дія Бізнес» для українців

Міністерство цифрової трансформації України 17 травня відкриє у Варшаві центр "Дія.Бізнес".

Як передає Укрінформ, про це Мінцифри повідомляє у Телеграмі.

За даними міністерства, через повномасштабну війну понад 3 млн українців виїхали у Польщу.

"Сусідня країна прийняла найбільшу кількість українських вимушених переселенців. Тому на численні запити Мінцифри, Міністерство економічного розвитку та технологій Польщі, Польська агенція інвестицій та торгівлі й Mastercard відкриють центр підтримки підприємців "Дія.Бізнес" у Варшаві", - йдеться у повідомленні.

"Дія.Бізнес" у Варшаві працюватиме тимчасово, на час війни.

Читайте також: В Україні із 7 мільйонів переселенців 1,5 мільйона вже звернулися за допомогою до держави

У центрі українці зможуть проконсультуватися щодо отримання статусу біженця або інших правових підстав перебування на території Польщі, отримати інформацію щодо проживання і працевлаштування, дізнатися, як відкрити бізнес.

Відкриття "Дія.Бізнес" у Варшаві відбудеться 17 травня об 11:00 за адресою: Bagatela, 12.

Офіційна церемонія відкриття відбудеться за участю віцепрем’єр-міністра - міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова, заступника міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерії Іонан, міністра економічного розвитку і технологій Польщі Вальдемара Буди, державного секретаря, уповноваженого польського уряду з питань кібербезпеки Януша Цешинські.

Візьмуть участь у заході також президент правління Польської агенції інвестицій і торгівлі Кшиштоф Дринда, генеральна директорка Mastercard в Україні та Молдові Інга Андреєва, генеральний директор Mastercard в Польщі, Чехії та Словаччині Бартош Ціолковські, а також заступниця керівниці центру "Дія.Бізнес Варшава" Олександра Ільяшенко.

Читайте також: У Польщі випустили поштову марку із зображенням Зеленського

Для участі журналістів потрібна акредитація.

Також запланована онлайн-трансляція події на Фейсбук-сторінках "Дія.Бізнес" і Мінцифри.

Центр "Дія.Бізнес" у Варшаві розпочне приймати відвідувачів з 18 травня за попередньою реєстрацією.

Як повідомляв Укрінформ, Мінцифри запустило на порталі "Дія" нову послугу для підприємців, яка дозволяє внести зміни до прізвища, ім'я, по батькові та місцезнаходження ФОП онлайн.