Saudi Aramco посунула Apple і стала найдорожчою компанією у світі

Державна нафтова компанія Саудівської Аравії Saudi Aramco стала найдорожчою компанією у світі, посунувши з першого місця американську компанію Apple.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

За даними однієї з найбільших у світі торговельно-інформаційної платформ Refinitiv, нині Saudi Aramco коштує близько 2,43 трильйона доларів США, у той час як капіталізація Apple становила 2,37 трильйона доларів.

Цього року ціни на нафту злетіли до рекордно високих показників, особливо через побоювання щодо перебоїв у постачанні з росії після її вторгнення в Україну.

Нафта марки Brent цього року піднялася приблизно на 36%, і востаннє торгувалася по 106,2 долара за барель. Це безпосередньо зіграло на руку таким гравцям, як Saudi Aramco, чиї акції цього року виросли на 27%.

Тим часом акції Apple з січня впали більш ніж на 17%. Нещодавно виробник iPhone зіштовхнувся з проблемами щодо ланцюжків поставок, особливо в Китаї, де кілька заводів-постачальників компанії тимчасово закрилися під час COVID-карантину в країні.

Читайте також: ОПЕК+ не погодилася збільшити видобуток нафти понад план

Зазначається, що ринкова капіталізація компаній часто коливається. Так, на початку цього року Apple досягла позначки в 3 трильйони доларів і стала найдорожчою компанією на планеті.

За даними Bloomberg, Apple посідає перше місце по капіталізації з 2020 року.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що для припинення російських воєнних злочинів необхідно запровадити реальне ембарго на російську нафту, аби позбавити путіна доходів від її продажу.

Фото: Saudi Aramco