Кібератака рф проти України завдала шкоди вітроенергетиці Німеччини

Федеральне міністерство закордонних справ ФРН засудило кібератаку, здійснену росію проти України ще 24 лютого, через яку постраждала вітроенергетика.

Про це йдеться у заяві відомства від 10 травня, передає Укрінформ.

«Разом зі своїми європейськими та міжнародними партнерами Федеральний уряд засуджує кібератаку російської федерації на супутникову мережу KS-SAT 24 лютого, яка була спрямована проти України. Ця атака була здійснена у прямому зв’язку з нападом росії на Україну та була явно спрямована на зрив українських комунікацій у день вторгнення», - йдеться у заяві.

Зазначається, що ця кібератака також призвела до збоїв у комунікації, що вплинули на Європейський Союз. У Німеччині, наприклад, промисловість вітроенергетики постраждала від перебоїв у технічному обслуговуванні, зауважують у МЗС.

Уряд Німеччини, йдеться у заяві, дуже серйозно ставиться до загрози таких неприйнятних кібератак. «Кібератаки на економічні суб’єкти, критично важливу інфраструктуру та державні установи є загрозою нашій безпеці, нашій демократії та нашому вільному суспільству. Німеччина сповнена рішучості вжити заходів проти кібератак разом зі своїми європейськими та міжнародними партнерами», - підкреслили в МЗС.

Як повідомлялося, у вівторок на сайті Європейської ради була оприлюднена Декларація високого представника ЄС від імені всіх 27 країн-членів Євросоюзу, яка засуджує кібернетичний напад росії на Україну та об’єкти її критичної інфраструктури 24 лютого. Ця атака була здійснена безпосередньо перед початком російського військового вторгнення росії в Україну та була спрямована проти супутникової мережі KA-SAT, що оперується Viasat та обслуговує, у тому числі, деякі державні установи України. ЄС вважає такі дії неприпустимими та вимагає негайно зупинити військову агресію кремля проти України.

Читайте також: ЄС засудив кібератаку росії на Україну за годину до війни

24 лютого 2022 року росія розпочала пряме вторгнення проти України та продовжила військову агресію, що почалася з 2014 року. Російські війська проводять масовані бомбардування та обстріли мирних українських міст та селищ, розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово окупованих територіях.