Вартість заарештованих в Україні вагонів з рф та білорусі становить понад 17 мільярдів — БЕБ

Співробітники Бюро економічної безпеки (БЕБ) оцінюють загальну вартість заарештованих вагонів, що належать суб’єктам рф та білорусі, у 15 млрд грн. Ще орієнтовно на 3 млрд грн в них зберігається товарно-матеріальних цінностей.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ, передає Укрінформ.

«Співробітники Бюро економічної безпеки України, за процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора, в межах кримінального провадження встановили 17800 вагонів, що належать суб’єктам рф та рб. З них 1625 — з товарно-матеріальними цінностями. За попередніми оцінками співробітників БЕБ, загальна вартість товарно-матеріальних цінностей в 1625 вагонах становить орієнтовно 3 млрд грн, вартість усіх вагонів оцінюється у 15 млрд грн», — йдеться в повідомленні.

Зазначені вагони на даний час арештовані та передані до АТ «Укрзалізниця» на відповідальне зберігання з правом комерційного використання, володіння та розпорядження грошовими коштами, отриманими від комерційного використання такими вагонами, на будь-які потреби, що виникають під час здійснення господарської діяльності

Також зазначається, що в межах зазначеного кримінального провадження накладено арешт на 470 вагонів з сировиною «калій» та «кокс», які на праві власності згідно з умовами поставки належать підприємствам рф та рб. Орієнтовна вартість цього товару — 650 млн грн.

В БЕБ повідомляють про проведення подальших заходів щодо огляду та встановлення фактичної наявності вантажів та їх кінцевих власників з метою подальшого вирішення питання про накладення арешту на товар.

Триває досудове розслідування.

Читайте також: Мельник розповів про економічний ефект від роботи БЕБ у квітні

Як повідомлялося, Офісом генпрокурора на початку квітня забезпечено накладення арешту на 17800 залізничних вагонів, які належать підприємствам рф та республіки білорусь, в рамках розслідування кримінального провадження за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212).