Шмигаль обговорив із главою МВФ подальшу допомогу Україні

Фото

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль обговорив із керуючою директоркою Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою питання подальшої допомоги Україні.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль повідомив у Телеграмі.

«Міжнародний валютний фонд одним із перших надав Україні суттєву фінансову підтримку в розмірі 1,4 млрд доларів після початку повномасштабного вторгнення росії. Особисто подякував за це керуючому директору МВФ Крісталіні Георгієвій під час нашої зустрічі у Вашингтоні», - заявив Шмигаль.

Сторони обговорили питання подальшої допомоги Україні з боку МВФ у короткостроковій перспективі та в питанні довгострокового відновлення України.

Шмигаль наголосив, що високо цінує рішення про створення спеціального рахунку під адмініструванням МВФ для надання додаткової допомоги Україні від держав-членів Фонду на двосторонній основі.

«Окремо подякував пані Георгієвій за позицію МВФ стосовно того, що допомога Україні для фінансування бюджетного дефіциту має бути переважно грантовою, а не кредитною», - заявив Прем’єр-міністр.

Шмигаль обговорив із главою МВФ подальшу допомогу Україні / Фото: Пресслужба КМУ

Читайте також: Війна, АЕС та санкції проти рф: Шмигаль обговорив у США виклики для енергетики

Як повідомляв Укрінформ, Шмигаль, який в останні дні перебував з візитом у Вашингтоні, заявив, що мав надзвичайно плідні зустрічі у МВФ, Світовому банку, інших організаціях, а також урядових структурах США.