Франція намагається переконати партнерів у необхідності ембарго на імпорт нафти з рф

Міністр економіки Франції Брюно Ле Мер сподівається, що наступними тижнями в Європі буде досягнуто згоди щодо необхідності припинення імпорту російської нафти.

Про це він сказав в ефірі радіо “Europe 1”, передає Укрінформ.

“Я сподіваюсь, що наступними тижнями ми досягнемо згоди з нашими європейськими партнерами, що треба зупинити імпорт нафти з росії”, - сказав Ле Мер.

Говорячи про заборону імпорту російської нафти, Ле Мер зазначив, що "ми це готуємо, я не приховую”.

“Президент Республіки (Еммануель Макрон — ред.) був дуже чітким протягом кількох тижнів, говорячи, що ми намагаємося переконати наших європейських партнерів зупинити імпорт нафти, що впродовж багатьох років є першим джерелом валюти для влади володимира путіна. Не газ - нафта. Тобто, зупинити імпорт нафти з росії — це завадити фінансуванню війни в Україні російською владою”, - наголосив міністр.

Читайте також: Франція не потребує російського газу і підтримує ембарго на енергоносії – Макрон

За його словами, цього досі не зроблено тому, що “деякі європейські партнери все ще вагаються”.

Водночас Ле Мер висловив переконання у просуванні у цьому питанні з огляду на події в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив у розмові з очільником МЗС Мальти Яном Боргом на необхідності включення нафтового ембарго у шостий пакет санкцій ЄС проти росії.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.