НБУ знижує частоту тендерів з надання рефінансування на строк до одного року

Національний банк України з 18 квітня проводитиме тендери з надання рефінансування на строк до одного року один раз на тиждень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Зазначається, що відповідні тендери відбуватимуться щоп'ятниці. Досі такі тендери проводилися щодня.

"Банківська система добре пройшла "краш-тест" та залишається стабільною. З початку війни ліквідність банківської системи зросла на понад 50 млрд грн та наразі перевищує 200 млрд грн. Такий обсяг ліквідності дає змогу банкам активно підтримувати операції своїх клієнтів у межах наявних коштів та надавати кредитну підтримку, важливу для відновлення економіки. Якщо в перші дні війни попит з боку банків на підтримку ліквідності був значним, то зараз вони навпаки достроково повертають залучені кредити рефінансування. Зважаючи на це, Національний банк вирішив знизити частоту проведення тендерів із надання рефінансування на строк до одного року", – підкреслив заступник голови Національного банку України Юрій Гелетій.

Читайте також: Комерційним банкам рекомендують заблокувати до ₴200 мільярдів, які належать компаніям з рф

У разі нагальної потреби Національний банк може оголошувати тендери з надання кредитів рефінансування і в інші дні тижня.

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк України закликав Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) при Міністерстві фінансів США розпочати розслідування проти міжнародних компаній з російським капіталом.