Уряд створив Координаційну раду з питань логістики у сільському господарстві

Кабінет Міністрів створив Координаційну раду з питань логістики у сільському господарстві, яка опрацьовуватиме всі питання, пов’язані з логістичним забезпеченням функціонування транспорту та дорожнього господарства.

Про це повідомляє Урядовий портал, передає Укрінформ.

«Сьогодні, у час війни, забезпечення ефективної логістики, створення нових логістичних зав’язків, позбавлення зайвої бюрократизації для переміщення товарів і транспортних засобів через кордон – питання, які є критично важливими для проходження посівної кампанії та збереження за Україною статусу гаранта продовольчої безпеки», - наголосив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого призначили головою Ради.  

Зокрема, новий орган виконуватиме такі завдання:

  • формування та реалізація державної політики у сфері транспорту, дорожнього господарства, розвитку транзитного потенціалу і логістики;
  • визначення механізму підвищення якості транспортних та інформаційних технологій логістичної інфраструктури;
  • вдосконалення логістики перевезень;
  • підвищення ефективності процедур здійснення державного контролю під час переміщення товарів і транспортних засобів через державний кордон;
  • скорочення витрат на міжнародні та внутрішні перевезення товарів;
  • удосконалення моніторингу міжнародних перевезень;
  • зменшення часу на транспортування товарів до пункту призначення;
  • забезпечення кваліфікованим персоналом логістичної інфраструктури;
  • удосконалення нормативно-правової бази з питань транспорту, дорожнього господарства, державної митної та податкової справи, здійснення державного контролю під час переміщення товарів і транспортних засобів через державний кордон тощо.
Читайте також: Перелік товарів критичного імпорту буде змінюватись на користь українського бізнесу – Мінекономіки

Зазначається, що новостворена рада взаємодіятиме з органами центральної та місцевої виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, їх об’єднаннями, експертами, а також іншими консультативно-дорадчими органами.

Як повідомляв Укрінформ, посівна кампанія розпочалася у 23 областях. Станом на 6 квітня банки видали аграріям кредитів майже на 1,8 млрд грн для успішного проведення посівної. Підтримкою скористалися понад 900 сільгоспвиробників.