Уряд пропонує Президенту створити Фонд відновлення України

Кабінет Міністрів подав на розгляд Президента проєкт указу про створення Фонду відновлення України. 

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду, передає Укрінформ.

«Подаємо на розгляд Президента проєкт указу про створення Фонду відновлення України. Фонд буде функціонувати як консультативно-дорадчий орган при Президентові й буде забезпечувати координацію накопичення фінансових ресурсів для післявоєнного відновлення нашої держави», - наголосив очільник уряду. 

За його словами, рамках Фонду передбачається створення 5 робочих груп, які відповідатимуть за різні напрямки – від комунікації з міжнародними фінансовими організаціями, з країнами-партнерами до збору коштів від приватних осіб і великих світових корпорацій і компаній.

Читайте також: Шмигаль обговорив з канцлером Австрії план відновлення України

Шмигаль додав, що Кабмін подає на розгляд глави держави також проєкт указу про створення Національної ради з відновлення, яка буде займатись розробкою Плану післявоєнного відновлення та розвитку України.

«План передбачатиме не лише конкретні кроки з відновлення та розбудови інфраструктури й житла, але й структурну модернізацію та перезапуск економіки на основі європейських стандартів і правил», - пояснив Прем’єр-міністр.

Як повідомлялося, Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) оголосив про програму фінансування в розмірі 4 мільярди євро на 2022 та 2023 роки, щоб допомогти країнам ЄС приймати біженців з України, які рятуються від розв’язаної росією війни.