Нова Зеландія запроваджує 35% мита на імпорт із росії

Уряд Нової Зеландії оголосив, що запроваджує 35% мита на весь імпорт із росії та поширить існуючі експортні заборони на промислову продукцію, тісно пов'язану зі стратегічними галузями російської промисловості у відповідь на вторгнення рф в Україну.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт уряду країни.

Наголошується, що це «найбільш значуща на сьогодні економічна відповідь» Нової Зеландії на російське вторгнення в Україну.

«Фотографії, що з'являються, та повідомлення про звірства, скоєні проти мирних жителів у Бучі та інших регіонах України, огидні та осудні, і Нова Зеландія продовжує реагувати на безглузді акти агресії путіна», – заявила міністр закордонних справ Наная Махута.

За словами міністра торгівлі і зростання експорту Демієна О'Коннора, відповідно до Закону про санкції щодо росії Веллінгтон буде застосовувати тарифи до всього російського імпорту, а також заборонить експорт промислової продукції, такої як обладнання для інформаційно-комунікаційних технологій та двигуни. Таким чином, Нова Зеландія надсилає чіткий сигнал про те, що країна не буде фінансувати або підтримувати російську військову машину, йдеться у заяві.

Читайте також: ЄС запровадить вугільне ембарго та інші санкції проти росії

О'Коннор також підкреслив, що такі підвищення тарифів і торгові санкції стали доповненням до заходів, запроваджених міжнародним співтовариством і Україною, щоб «надати максимально можливий тиск на путінський режим з метою змусити його припинити бойові дії».

Ці санкції та тарифи набудуть чинності з 25 квітня.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Європейський Союз, США, інші країни світу застосували потужні санкції проти росії як країни-агресора.