У Нафтогазі заявляють, що на об’єктах інфраструктури ситуація під контролем

Наразі Група "Нафтогаз" не фіксує системних обстрілів об'єктів нафтогазової інфраструктури, ситуація оцінюється як контрольована.

Про це журналістам повідомили у пресслужбі НАК "Нафтогаз України", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"АТ “Укргазвидобування” продовжує видобувати газ на більшості об’єктів у штатному режимі. За поточну добу пошкоджень об’єктів внаслідок обстрілів не зафіксовано. Разом з тим, на даний момент прийняте рішення про зупинку роботи тих об’єктів, які розташовані в Луганській області поблизу лінії розмежування", - зазначили у компанії.

Мова йде про УКПГ Лобачівська, Борівське, Капітанівське, Муратівське, Вільхівське 1-2, неподалік від яких ведуться військові дії. Проводиться евакуація співробітників з об’єктів у зоні найвищого ризику.

Всі об’єкти АТ “Укртранснафти” та АТ “Укртрансгаз” працюють в штатному режимі. Диспетчери ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" виконують свої функції з прийому-передачі природного газу контрагентам віддалено. Порушень у роботі немає.

ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз України” працює в штатному режимі, працівники перейшли у режим віддаленої роботи. Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ (Львівська область), які знаходяться в управлінні ТОВ “Нафтогаз Тепло”, працюють в штатному режимі.

Читайте також: Нафтогаз схвалює відкликання Німеччиною висновку про безпеку «Північного потоку-2»

У пресслужбі повідомили, що голова правління НАК ”Нафтогаз України” Юрій Вітренко, а також всі керівники національної компанії працюють в Києві. Надалі прес-служба НАК “Нафтогаз України” систематично повідомлятиме про стан газової інфраструктури на офіційних сторінках компанії у соціальних мережах (Facebook, Telegram, Twitter).

Як повідомлялося, на всіх об’єктах енергетики посилена охорона, проводиться моніторинг стабільності роботи підприємств та мереж енергетичної сфери.