Комітет Ради першочергово розгляне законопроєкт про збільшення фінансування армії

Парламентський комітет з питань бюджету невідкладно розгляне комплексний законопроєкт №7012 щодо підвищення ефективності фінансування армії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це повідомив у Фейсбуці голова комітету Юрій Арістов.

“Цей законопроєкт розроблений разом з Міноборони. В ньому враховано усі потреби оборонної галузі, що постають перед нею зараз, і пріоритети, які визначив Президент”, - повідомив народний обранець. Також, за його словами, комітет розгляне усі зареєстровані на цей час альтернативні законопроєкти, які стосуються поліпшення фінансування Збройних Сил (їх чотири, два з них зареєстровані в понеділок - ред.)", - зазначив голова комітету.

Арістов запевнив, що в умовах посилення загроз з боку РФ бюджетний комітет парламенту готовий працювати в режимі 24/7.

“Ми чудово розуміємо, що Україна — наша земля і відповідальність лежить, в першу чергу, на нас”, - наголосив голова парламентського комітету.

Читайте також: Фінансування армії є безпрецедентно високим – Шмигаль

Законопроєкт №7012 передбачає збільшення доходів Державного бюджету України на 2022 рік на понад 9 млрд гривень. Додаткові кошти пропонується спрямувати Міністерству оборони на фінансування бюджетної програми “Розвиток, закупівля, модернізація та ремонт озброєння, військової техніки, засобів та обладнання”.