Україна працює над створенням комфортного середовища для іноземного бізнесу - Шмигаль

Фото

Кабінет Міністрів працює над створенням комфортного середовища для роботи в Україн іноземних інвесторів та бізнесу.

Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на зустрічі з главами іноземних дипломатичних представництв та міжнародних організацій, акредитованих у Києві, передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

Захід відбувся за участю Президента Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, керівника Офісу Президента Андрія Єрмака, віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, міністра закордонних справ Дмитра Кулеби та міністра оборони Олексія Резнікова.

Глава Кабміну заявив про значний прогрес України в імплементації реформ, які сприяють просуванню на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції. Крім того, торік Україна запустила ринок землі сільськогосподарського призначення та розблокувала велику приватизацію. Надходження від приватизації у 2021 році становлять рекордні за останнє десятиріччя 5,1 млрд грн.

За словами Прем’єр-міністра, однією з безумовних пріоритетних реформ для держави є створення комфортного середовища для роботи іноземних інвесторів та бізнесу на території України.

"Ми наполегливо працюємо над створенням конкурентоспроможної та привабливої інвестиційної політики країни з прозорими умовами ведення бізнесу та високими соціальними стандартами. Ми прагнемо збільшити інвестиції в Україну, тому захист прав власності та захист прав інвесторів є одним з головних пріоритетів уряду", - сказав Шмигаль.

Він поінформував про сформований пакет ініціатив, які прискорять економічне зростання України та створять можливості для системних інвестицій. Серед них - масштабна діджиталізація, розвиток державно-приватного партнерства, підтримка ІТ-сектора, продовження розвитку програм довгих та дешевих грошей для малого й середнього бізнесу та інші ініціативи.

Читайте також: Зеленський подякував Бренсону та світовій бізнес-спільноті за підтримку України

Прем’єр-міністр наголосив на пріоритетності реформи судової системи та зауважив, що парламент ухвалив два ключові закони, які передбачають абсолютно нові механізми формування Вищої ради правосуддя та добору кандидатів до Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Як зазначається, очільник уряду також подякував міжнародним партнерам України за надання політичної, військової, економічної підтримки у протидії російській агресії.

Фото: Урядовий портал