Венедіктова обговорила з єврокомісаром створення сприятливого інвестклімату в Україні

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова обговорила з комісаром Європейського Союзу з питань розширення і сусідства Олівером Варгеї створення сприятливого інвестиційного клімату в Україні.

Як передає Укрінформ, про це генпрокурор повідомляє у Фейсбуці.

«Восени ми спілкувалися з Олівером Варгеї у Брюсселі, а сьогодні рада вітати єврокомісара у Офісі генерального прокурора. І тоді, і зараз говорили про розвиток: реформу прокуратури, системи правосуддя та створення сприятливого інвестиційного клімату в Україні», - заявила Венедіктова.

За її словами, захист інвестицій - це пріоритетний напрям для прокуратури. «У відкритій взаємодії із представниками бізнес-асоціацій нам вже вдалося досягти результатів: збереження інвестиційних активів та відновлення справедливості», - додала вона.

Венедіктова також погодилися із комісаром ЄС, що сприятиме покращенню інвестиційного клімату також завершення конкурсу із обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Читайте також: Зеленський обговорив з єврокомісаром Варгеї зміцнення енергетичної безпеки

Генпрокурор також переконана, що на інвестиційний клімат у державі суттєво вплине реформа судової системи. «Адже від неї залежить ефективність протидії злочинності та встановлення верховенства права в державі», - додала вона.

Венедіктова подякувала Європейському Союзу за системну і плідну допомогу Україні.

Як повідомляв Укрінформ, 27 січня Президент Володимир Зеленський обговорив із комісаром ЄС з питань сусідства та розширення Олівера Варгеї заходи для енергетичної безпеки України та країн Європейського Союзу.