Єврокомісія планує мобілізувати до €6,5 мільярда інвестицій для підтримки економіки України

Єврокомісар з питань розширення та сусідства Олівер Варгеї під час візиту до Києва заявив, що ЄС мобілізує до 6,5 мільярда євро інвестицій для підтримки економіки України.

Про це він написав у Твітері, передає Укрінформ.

«Сьогодні в Києві разом із Президентом Зеленським я підтвердив постійну відданість ЄС суверенітету та територіальній цілісності України та соціально-економічній стійкості. Ми мобілізуємо до 6,5 мільярда євро інвестицій для підтримки економіки, відновлення, зростання, починаючи з п'яти5 ключових проєктів», - йдеться у твіті Варгеї.

Як повідомляв Укрінформ, єврокомісар з питань розширення та сусідства Олівер Варгеї здійснює візит до України 26-27 січня, щоб висловити солідарність ЄС із Україною та представити пакет економічної підтримки.

Читайте також: Україна залучатиме іноземні інвестиції в енергетику - Шмигаль

18 січня високий представник ЄС Жозеп Боррель під час виступу перед членами Комітету Європарламенту із закордонних справ та Підкомітету з безпеки й оборони підтвердив солідарність ЄС із Україною в контексті концентрації російських військ навколо її кордонів та зауважив, що реформи та демократичний розвиток України підвищують її стійкість перед зовнішніми загрозами.