Фонд соцстрахування направив ₴1,75 мільярда на лікарняні та декретні виплати

Фонд соціального страхування виділив 1,75 мільярда гривень на виплати допомог із тимчасової втрати працездатності, вагітності та пологів і на поховання.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба відомства.

“Сьогодні Фонд соціального страхування України направив 1 мільярд 750 мільйонів гривень фінансової допомоги з державного бюджету на виплату допомог по тимчасовій втраті працездатності, по вагітності та пологах і на поховання”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що виділені рішенням уряду кошти дозволили профінансувати допомоги для понад 330 тисяч застрахованих осіб.

“Загалом сьогодні на фінансування матеріального забезпечення ФССУ було направлено майже 1,89 млрд гривень, з яких 1,75 млрд грн отримано з державного бюджету відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 15.12.2021 № 1318”, - інформують у Фонді соцстрахування.

Як повідомляється, вже профінансовано заяви-розрахунки, прийняті від роботодавців з 9 листопада до 2 грудня включно.

Суми профінансованих Фондом допомог надійдуть на рахунки страхувальників (роботодавців) упродовж декількох днів, залежно від тривалості банківських операцій.

У Фонді соцстрахування зазначають, що всі виплати за листками непрацездатності здійснюються ФССУ у повному обсязі. Водночас, у зв’язку із додатковим навантаженням, яке Фонд отримав через пандемію, наявні затримки в строках фінансування. Зокрема, як уточнюється, за підсумками листопада потреба у видатках перевищила надходження на понад 2,7 мільярда гривень.

Раніше Кабінет Міністрів додатково виділив 1,75 млрд грн Фонду соціального страхування на виплату лікарняних.