Хмельницьку атомну електростанцію повторно перевіряють

На Хмельницькій АЕС розпочалася повторна партнерська перевірка Всесвітньої асоціації операторів атомних електростанцій (ВАО АЕС), яка триватиме з 8 по 12 листопада.

Як передає Укрінформ, про це повідомили у пресслужбі ХАЕС.

«Завдання експертів - перевірити повноту виконання заходів за результатами попередньої партнерської перевірки. Ми відкриті і налаштовані на продуктивну співпрацю задля вдосконалення виробничого процесу», - наголосив генеральний директор ХАЕС Андрій Козюра.

Зазначається, що до складу команди, яка інспектуватиме ХАЕС, увійшли експерти всіх атомних станцій України, науково-технічного центру ДП «НАЕК «Енергоатом». Експерти перевірятимуть ХАЕС за наступними напрямками: експлуатація, надійність обладнання, ефективна організація, ремонт, вдосконалення виробничої діяльності, людський фактор, радіаційна та пожежна безпека, протиаварійна готовність.

Читайте також: За потреби в зимовий період будуть працювати всі енергоблоки АЕС - Енергоатом

Як повідомляв Укрінформ, Державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки України (ДІЯРУ) здійснила перевірку на Хмельницькій АЕС та встановила, що ядерна та радіаційна безпека на відповідає встановленим вимогам.