Енергоатом заявляє про готовність до опалювального сезону

НАЕК "Енергоатом" виконала всі заходи з підготовки атомних станцій України до осінньо-зимового періоду, під час якого працюватимуть щонайменше 14 енергоблоків вітчизняних АЕС.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба компанії.

Зокрема, Енергоатом завершив перехідні (з 2020-го на 2021 рік) планові ремонти чотирьох енергоблоків АЕС (ЗАЕС-5, РАЕС-3,4, ХАЕС-2). Цього року також проведено планові ремонти на дев’яти енергоблоках (ЗАЕС – 1,3,5,6; РАЕС - 1,2; ЮУАЕС – 2,3; ХАЕС – 1).

Зазначається, що завдяки оптимізації графіка тривалість планових ремонтів енергоблоків вдалося скоротити на 89,3 доби.

"На сьогодні ремонтна кампанія відбувається за графіком – планові ремонти на трьох енергоблоках атомних станцій – ЗАЕС-2, 4; ЮУАЕС-1 та поточний ремонт на енергоблоці РАЕС-3 будуть завершені вчасно", - запевнили в Енергоатомі.

Крім того, виконані заходи з підготовки до зими дозволять підвищити прогнозну робочу потужність АЕС та перевиконати прогнозний баланс електричної енергії ОЕС України у жовтні - грудні на 2,8%, виробивши додатково 650 млн кВт-год. електроенергії.

В Енергоатомі нагадали, що атомна генерація забезпечує 55% від усієї електроенергії в Україні та сумлінно виконує покладені на компанію спеціальні обов’язки із забезпечення населення країни дешевою електроенергією.

Читайте також: В Енергоатомі розглядають можливість будівництва в Україні малих модульних реакторів

Як повідомлялося, оперативно-диспетчерський персонал Об'єднаної енергосистеми України 29 вересня успішно завершив галузеве протиаварійне тренування відповідно до затвердженої Міністерством енергетики програми.