В Україні створять офіс для допомоги містам у підготовці «зелених» проєктів

У Державному агентстві з енергоефективності та енергозбереження працюють над створенням технічного офісу, який надаватиме підтримку українським містам у підготовці та супроводженні «зелених» проєктів.

Про це розповів голова Держенергоефективності Валерій Безус під час зустрічі із заступницею голови ЄБРР в Україні Іриною Кравченкою, передає Укрінформ.

«Наразі ми працюємо над створенням на базі Держенергоефективності технічного офісу, що надаватиме підтримку містам у підготовці та супроводженні «зелених» проєктів», - розповів він.

Крім того, на сьогодні також ведеться активна робота щодо запуску ринку зелених облігацій в Україні. За словами Безуса, вже створено Міжвідомчу робочу групу, а також йдуть переговори з муніципалітетами для реалізації перших пілотних проєктів.

Читайте також: В Україні набув чинності закон про «зелені» облігації

«Ми ведемо активну роботу для запуску ринку цих видів цінних паперів. У законодавстві вже відображені правові засади для випуску зелених облігацій», - додав голова Держенергоефективності.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 1 липня набула чинності нова редакція закону «Про ринки капіталу та організовані товарні ринки», який запроваджує «зелені» облігації як окремий підвид цінних паперів.