Уряд підтримав законопроєкт, який дозволить усунути низку прогалин у сфері е-торгівлі

Кабінет Міністрів погодив та внесе на розгляд Верховної Ради оновлений законопроєкт, який дозволить усунути низку прогалин у сфері електронної торгівлі.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль написав у Телеграмі, повідомляє Укрінформ.

«Посилюємо захист прав споживачів. Уряд підтримав оновлений проєкт закону на виконання Угоди про асоціацію з ЄС, яке дозволить усунути низку прогалин, зокрема у сфері електронної торгівлі», - зазначив Шмигаль.

За його словами, нині існує проблема, коли людина не може поскаржитись або повернути товар, придбаний в Інтернеті. «Тому ми пропонуємо це виправити шляхом запровадження механізму добровільної ідентифікації продавця в реєстрі інтернет-магазинів», - додав Прем’єр-міністр.

Окрім того, уряд вже погодив чотири законопроєкти про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги, мета яких, зокрема, приєднання України до Єдиного цифрового ринку Євросоюзу.

Читайте також: На платформі Дія.Бізнес запрацювала міжнародна версія Єдиного експортного вебпорталу

Також КМУ ухвалив законопроєкт, яким пропонується, аби вантажівки вагою у понад 12 тонн сплачували за користування дорогами державного значення. Цей проєкт закону також є частиною плану заходів із виконання Угоди про асоціацію, адже це практика абсолютної більшості європейських країн.