Відкрити бізнес можна буде за однією заявкою - Мінекономіки

Уряд розпочав реалізацію проєкту "Е-підприємець", який надасть можливість підприємцям отримувати, не виходячи з офісу, всі дозвільні документи на конкретний вид діяльності.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю розповів заступник міністра економіки з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігор Дядюра, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

"У рамках реалізації “Е-підприємець” отримати всі необхідні дозвільні документи можна буде за декілька кліків на порталі “Дія””, - зазначив Дядюра.

Він нагадав, що на сьогодні, щоб відкрити власний бізнес, українцям доводиться витрачати час і зусилля на отримання дозвільних документів, відкриття банківських рахунків.

"Наприклад, для відкриття перукарні необхідно отримати 18 документів - від реєстрації бізнесу до вивіски. Причому головною проблемою часто стає необхідність дотримання принципу послідовності, тобто неможливо отримати документ №3, поки не отримав №1-2", - зазначив заступник міністра.

В експериментальному проєкті “Е-підприємець" буде реалізовуватись принцип ланцюжка. Наприклад, для відкриття деяких видів бізнесу потрібно відвідати понад 6 органів влади й отримати відповідні дозволи та висновки. Тепер подати заявку з пакетом необхідних документів можна буде не виходячи з офісу.

У міністерстві пояснили, що документи починають відразу обробляти, причому на кожному етапі приймається кваліфікований електронний підпис від першого державного органу, який першим видає довідку. Підприємець зможе відстежувати свою заявку і в кінці отримати повний пакет документів для започаткування власної справи.

Читайте також: В Україні розвиватимуть проєкти «Дія.Бізнес» та «Дія.Цифрова освіта»

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 4 серпня затвердив порядок надання комплексної послуги, яка надає можливість започаткувати власну справу шляхом подання єдиного запиту на порталі «Дія».