Ціни на нафту ростуть після падіння напередодні

Ціни на нафту підвищуються на торгах 10 серпня після падіння на день ​​раніше, проте збільшення котирувань обмежують занепокоєння з приводу зростання захворюваності на COVID-19. 

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures вранці 10 серпня становить 69,54 дол. за барель, що на 0,72% вище за ціну на час закриття попередньої сесії. За підсумками торгів 9 серпня ці контракти подешевшали на 2,4%, до 69,04 дол. за барель.

Ф'ючерси на WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до ранку 10 серпня зросли на 1,02%, до 67,16 дол. за барель. Напередодні вартість цих контрактів зменшилася на 2,6%, до 66,48 дол. за барель.

Падіння цін на Brent і WTI у понеділок, 9 серпня, сягало понад 4%, обидві марки завершили торги на мінімальних рівнях з 19 липня, за даними видання MarketWatch.

Трейдери побоюються, що введення нових обмежувальних заходів для стримування поширення штаму коронавірусу "Дельта" ослабить світову економіку й підірве попит на паливо, пише Dow Jones. Хоча нафтовий ринок зараз більш збалансований з точки зору попиту і пропозиції, ніж він був протягом більшої частини 2020 року, побоювання щодо нових обмежень на пересування та уповільнення темпів економічного зростання штовхають ціни вниз, говорять аналітики.

Читайте також: Нафтогаз запустив тарифний план «Комфортний сезон»

Особливу заклопотаність учасників ринку викликає зниження попиту в Китаї, який є найбільшим імпортером нафти у світі. Експерти інвестиційного банку Goldman Sachs погіршили прогноз зростання економіки КНР, оскільки китайська влада була змушена ввести карантинні обмеження для стримування нової хвилі COVID-19. Згідно з новим прогнозом, ВВП країни в третьому кварталі поточного року збільшиться на 2,3%, а за підсумками всього року - на 8,3%. Раніше очікувалося, що темпи зростання становитимуть, відповідно, 5,8% і 8,6%.

Читайте також: Нафтогаз уклав 441 трирічну угоду з виробниками тепла на постачання газу

Цього тижня трейдери очікують на публікації даних Американського інституту нафти (API) і Міненерго США про запаси енергоносіїв у країні, які будуть оприлюднені 10 і 11 серпня, відповідно. Також у центрі уваги учасників ринку - щомісячні огляди щодо нафтового ринку ОПЕК і Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), які будуть опубліковані 12 серпня.