Іноземець, два українці та 24 компанії потрапили під санкції РНБО за контрабанду

Рада національної безпеки і оборони запровадила персональні економічні санкції щодо 3 осіб та 24 афілійованих з ними компаній, які в народі називають контрабандистами.

Про це на брифінгу за підсумками виїзного засідання РНБО у Донецькій області заявив Секретар РНБО Олексій Данілов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наступне питання, яке ми розглядали - це питання застосування персональних економічних, обмежувальних санкцій. Як ви знаєте, ми почали вже працювати з тою категорією людей, яку в народі називають контрабандистами. Не всі з них увійшли в попередні списки. Ці списки були доповнені, і на цей раз список формувала не Служба безпеки України, а МВС на чолі з міністром Денисом Монастирським. На сьогоднішній день до цього списку увійшли три фізичні особи, а саме: Олександр Акст (громадянин Німеччини, 1986 року народження), громадянин Валерій Григорович Фальковський, 1974 року народження, громадянин Студенець Владислав Олександрович, 1984 року народження. Один громадянин Німеччини і 2 громадянина України», - повідомив Данілов.

Читайте також: ДБР перекрило один з найбільших каналів контрабанди техніки та брендового одягу

Він також зазначив, що до списку потрапили і 24 компанії, які афілійовані зі згаданими особами.

Данілов запевнив, що боротьба з контрабандистами триватиме й надалі та пообіцяв нові санкції РНБО щодо тих, хто не припинить протизаконну діяльність.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський підписав указ, яким увів у дію рішення РНБО від 2 квітня 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Згідно з рішенням РНБО, санкції застосовані до 79 компаній. За розрахунками експертів, збитки через контрабанду сягають 300 мільярдів гривень, які недоотримав державний бюджет.