No candidate for block: lastnews Нафта подешевшала після рішення ОПЕК+ збільшити поставки

Нафта подешевшала після рішення ОПЕК+ збільшити поставки

Ціни на нафту знижуються в понеділок, 19 липня, після рішення ОПЕК + нарощувати видобуток.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість вересневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $72,93 за барель, що на $0,66 (0,90%) нижче ціни на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI на серпень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX знизилася на $0,57 (0,79%) - до $71,24 за барель. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $73,59 і $71,81 відповідно.

Міністри ОПЕК + домовилися в неділю збільшити поставки нафти з серпня, щоб знизити ціни, які на початку цього місяця піднялися до найвищого рівня приблизно за 2-1 /2 роки, оскільки світова економіка відновлюється після пандемії COVID-19.

Читайте також: ОПЕК хоче збільшити поставки нафти через зростання цін — ЗМІ

ОПЕК + прийняла рішення про прискорене повернення на ринок нафти, видобуток якої вона урізала з травня 2020 року. Угода продовжується з травня 2022 до кінця 2022 року. З серпня країни ОПЕК + починають нарощувати видобуток нафти на 400 тис. б/д на місяць до повного згортання скорочень (зараз становлять 5,8 млн б/д від рівня жовтня 2018 року.

Щоб подолати внутрішні розбіжності, ОПЕК + погодила нові квоти на видобуток для кількох членів з травня 2022 року, включаючи ОАЕ, Саудівську Аравію, РФ, Кувейт та Ірак.

У минулому році група скоротила видобуток на рекордні 10 мільйонів барелів на добу на тлі скорочення попиту, викликаного пандемією.

У грудні поточного року ОПЕК + оцінить ситуацію на ринку і показники видобутку країн-учасниць. Міністри продовжать зустрічатися щомісяця протягом усього терміну дії угоди й, оцінюючи ситуацію, визначати обсяги видобутку на наступний місяць, прагнучи завершити скорочення до вересня 2022 року.