Із «Нової пошти» не стягуватимуть багатомільйонний штраф - до остаточного рішення у справі

Держпродспоживслужба направить до Виконавчої служби листа про призупинення виконання рішення щодо накладення штрафу на групу компаній «Нова пошта» у майже 326 мільйонів гривень.

Як повідомляє пресцентр «Нової пошти», таке рішення ухвалили за підсумками зустрічі співвласника групи компаній Вячеслава Климова з головою Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Владиславою Магалецькою за участю заступника бізнес-омбудсмена Ярослава Грегірчака, передає Укрінформ.

Темою було обговорення штрафів, накладених на «Нову пошту» харківським підрозділом Держспоживслужби. За результатами зустрічі повідомляється, що у справі відкрито два дисциплінарні провадження. Створено окремі комісії, які проводять розслідування з приводу перевірок регіональним підрозділом споживчої служби «Нової пошти» у Харкові та Чугуєві.

Комісія, яка розслідує ситуацію в Харкові, виявила ймовірні порушення законодавства під час проведення перевірки. Попередньо голові Держспоживслужби рекомендовано повністю скасувати рішення про штраф у 151 млн гривень. Натомість комісія, що досліджує справу в Чугуєві, продовжує працювати, плануючи завершити розслідування до 15 липня.

Крім того, Держпродспоживслужба направить у Виконавчу службу лист про призупинення виконання рішення. Це потрібно для того, щоб з «Нової пошти» не стягнули штраф автоматично - доки триватиме розгляд справи.

Читайте також: Мінекономіки проведе перевірку щодо штрафу «Новій пошті»

Як повідомляв Укрінформ, «Нова пошта» подала до суду на Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області через адміністративні штрафи та адміністративно-господарські стягнення загальною сумою 325 851 634 грн , який у компанії вважають необґрунтовано великим.

Згодом голова Державної продовольчої споживчої служби Владислава Магалецька заявила, що накладений на «Нову пошту» штраф у сумі понад 325 млн грн буде скасований.

Держпродспоживслужба проводить перевірку за скаргами на дії службових осіб ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області та Департаменту захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Держпродспоживслужби, які надійшли від ТОВ «Нова Пошта» 06.07.2021.

Про результати перевірки буде повідомлено додатково.