Марченко пропонує ухвалити по ПриватБанку комплексні рішення

У Міністерстві фінансів вважають, що ПриватБанк потребує комплексних рішень, аби судові позови колишніх власників не мали негативного впливу на потенційного інвестора банку.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час онлайн-брифінгу щодо року роботи на посаді сказав міністр фінансів Сергій Марченко.

"Ми вбачаємо за можливе знаходження інвесторів у ПриватБанк з тим, щоб у майбутньому мати можливість його приватизувати. І ми вбачаємо це як одну з наших стратегічних цілей", - сказав Марченко.

Єдине питання зараз, зауважив міністр, - це судові обтяження. Інвестор не хоче вкладатись в актив, який може мати судові наслідки.

"Для початку нам потрібно зробити певний поділ банку на поганий-хороший (портфель - ред.), сформувавши якісний актив у хорошому банку, і потім вже здійснювати пошук інвестора, який буде готовий управляти банком. Щодо банку, то треба комплексне рішення, щоб судові позови колишніх власників не вплинули на інвесторів", - зазначив урядовець.

За його словами, Мінфін має за мету рухатись у напрямку скорочення частки державних банків в економіці.

"Стратегічне завдання вийти на 25% до 2025 року", - зазначив Марченко.

Читайте також: ПриватБанк просить у Мінфіну додатковий ліміт портфельних держгарантій

Як повідомляв Укрінформ, на сьогодні у банківській системі України функціонує чотири банки державного сектору – АТ «Ощадбанк», АТ «Укрексімбанк», АТ КБ «ПриватБанк» та АБ «Укргазбанк». Відповідно до Закону України «Про банки і банківську діяльність» єдиним акціонером державного банку є держава. Функції з управління корпоративними правами держави у державному банку здійснює Кабінет Міністрів України, який також виконує функції вищого органу управління державного банку. АТ «Ощадбанк», АТ «Укрексімбанк» та АТ КБ «ПриватБанк» 100% належать державі, АБ «Укргазбанк» – на 94,94%.