Нацкомісія оштрафувала «Чернігівгаз Збут» та попередила про анулювання ліцензії

НКРЕКП на засіданні 24 березня ухвалила рішення про накладення штрафу на ТОВ "Чернігівгаз Збут" за порушення законодавства, а також попередила, що за повторне порушення анулює ліцензії.

Як передає кореспондент Укрінформу, відповідне рішення під час засідання комісії озвучив голова Валерій Тарасюк.

«Неприпустимим є шантажування компанією-постачальником припиненням газопостачання бюджетних організацій, особливо які здійснюють централізоване опалення, та об’єктам соціальної інфраструктури, змушуючи їх підписувати додаткові угоди про підвищення ціни на ресурс з порушенням відповідних договірних умов. Такі порушення заслуговують на максимальні штрафні санкції – позбавлення ліцензії. Проте ми будемо діяти поступово і дамо шанс компаніям усунути зазначені порушення», - наголосив він під час засідання.

Читайте також: “Рекомендована” ціна газу: монополісти прислухалися. Але готують позови

З огляду на грубе порушення законодавства регулятор прийняв рішення про накладення на ТОВ "Чернігівгаз Збут" штрафу у розмірі 204 тис. грн.

Водночас у НКРЕКП попередили, що повторне порушення або зловживання з боку цієї компанії призведе до анулювання ліцензії щодо здійснення господарської діяльності з постачання природного газу.

Так, зазначений постачальник після укладання договору про постачання газу декілька разів упродовж місяця підвищував ціну енергетичного ресурсу, що тягнуло за собою необхідність проведення перерозподілу коштів і нового проходження тендерних процедур для Батуринської міської ради. При цьому непобутові споживачі Батуринської об’єднаної територіальної громади – школи, дитячі садки, лікарня, школи мистецтв під час опалювального сезону опинялись під ризиком залишитись без опалення в період проведення нових тендерних процедур.

Читайте також: Учасники ринку газу заборгували понад ₴5 мільярдів – оператор ГТС

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці лютого НКРЕКП заявила про можливу втрату ліцензії «Чернігівгаз Збутом».

За два тижні до того - 12 лютого, НКРЕКП вперше в своїй історії анулювала ліцензію за зловживання на ринку природного газу. Ліцензії позбавили ТОВ "Смарт Газ Систем" за самовільне приєднання споживача до своєї мережі.