30 березня запрацює маршрут мультимодальних перевезень між Туреччиною, Україною та Польщею

Від 30 березня буде відкрито новий маршрут для мультимодальних вантажних перевезень між портом Карасу (Туреччина), залізнично-паромною переправою Чорноморськ (Україна) і містом Славкув (Польща).

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це розповів в.о. голови ДП "Адміністрація морських портів України" Олександр Голодницький під час IV Українсько-німецького економічного форуму.

"30 березня Україна відкриває завдяки своїм європейським партнерам, бізнесу Польщі й Туреччини мультимодальні перевезення через порт Чорноморськ", - сказав Голодницький.

Він додав, що маршрут працюватиме від порту Карасу в Туреччині, через залізнично-паромний комплекс Чорноморськ в Україні до польського міста Славкув.

За словами Голодницького, цей новий маршрут дозволить пришвидшити вантажні перевезення за маршрутом на одну - півтори доби.

Читайте також: Криклій анонсував е-платформу для мультимодальних контейнерних перевезень

Керівник АМПУ уточнив, що вартість перевезення одного контейнера з Карасу до Славкува становитиме 1 700 євро.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 5 березня ухвалила в першому читанні урядовий законопроєкт №4258 "Про мультимодальні перевезення".

Документом пропонується ввести в Україні поняття мультимодального та комбінованого перевезення вантажів, мультимодального терміналу, документа мультимодального перевезення тощо.

Фото: uspa.gov.ua