З початку року п’ять газзбутів заборгували Нафтогазу близько мільярда гривень

Група Нафтогаз заявляє, що п’ять газзбутових підприємств з січня 2021 року перестали платити за поставки газу і сформували заборгованість близько 1 млрд грн.

Про це Укрінформ повідомили у пресслужбі групи.

«Фактично ми кредитуємо газовий роздрібний бізнес в 14 областях країни на період до 55 днів. На жаль, не всі наші клієнти демонструють таке ж партнерське ставлення: п’ять з 33 збутів-контрагентів з січня просто перестали платити за поставки газу і сформували заборгованість близько 1 млрд грн», — заявив генеральний директор ТОВ «Нафтогаз Трейдинг» Віллєм Коппульс.

Зазначається, що наразі Нафтогаз проводить інтенсивні переговори з проблемними компаніями для врегулювання усіх фінансових питань. Йдеться про п’ять газзбутових підприємств у Полтавській та Черкаській областях.

Читайте також: «Тарифна» комісія оштрафувала сім газзбутів, які примусово підключали споживачів

"Нафтогаз максимально йде на зустріч підприємствам… Група сподівається на такий же конструктивний підхід з боку газзбутових підприємств. Адже наша мета — довгострокове і взаємовигідне співробітництво", - наголосили в Нафтогазі.

В компанії попередили, що у разі несплати боргу суперечка вирішуватиметься в суді.

Як повідомляв Укрінформ, на кінець січня 2021 року заборгованість населення зі сплати за постачання та розподіл природного газу становила 34,4 млрд грн.