За 2 місяці Укроборонпром збільшив обсяги виробництва на 6%

Інфографіка

У січні-лютому цього року державний концерн "Укроборонпром" збільшив обсяги виробництва на своїх підприємствах на 6% порівняно із аналогічним періодом 2020 року. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба концерну.

"Підприємства Державного концерну "Укроборонпром" за підсумками січня–лютого 2021 року виготовили озброєння та військової техніки, надали послуг з їх ремонту та обслуговування, а також здійснили науково-дослідних робіт на 6% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Загальний обсяг виробництва за вказаний термін становить 3,7 мільярда гривень, що на 0,22 мільярда гривень більше, ніж за січень-лютий 2020 року", - говориться у повідомленні.

Загальна вартість виготовленої за 2 місяці продукції становить 719 млн грн. Зокрема, приросту в 10% порівняно з січнем–лютим 2020 року вдалося досягти на підприємствах радіолокації, радіозв’язку та спеціального приладобудування, на підприємствах із виготовлення високоточної зброї та боєприпасів Укроборонпрому. Обсяг виробництва склав 366 млн грн (334 млн грн у 2020 році) та 734 млн грн (667 млн грн у 2020 році) відповідно. Підприємства авіабудування та авіаремонту – здебільшого за рахунок послуг з обслуговування – наростили обсяги виробництва майже на 21%, або 1,7 млрд грн (1,4 млрд грн у січні–лютому 2020 року).

Водночас обсяг виробництва на суднобудівних та судноремонтних підприємствах у січні–лютому 2021 року склав лише 48% від обсягів 2020 року, або 205 млн грн. Укроборонпром пов'язує це із закінченням дії перехідного контракту ДП “Науково-виробничий комплекс газотурбобудування “Зоря” – “Машпроєкт” у 2020 році.

Також повідомляється, що за перші два місяці цього року підприємства – спецекспортери концерну уклали контрактів у 4,5 раза більше, ніж за аналогічний період 2020 року.

Читайте також: Укроборонпром покращив свій антикорупційний рейтинг

Як повідомлялося, у ДК «Укроборонпром» очікують, що трансформація концерну завершиться до кінця червня.

У межах трансформації Укроборонпрому будуть створені два холдинги - Оборонні системи України" і “Аерокосмічні системи України”. До Оборонних систем увійдуть 6 підхолдингів - галузевих бізнес-об'єднань: авіаремонтне, збройної техніки, радарні системи, морські системи, високоточне озброєння, боєприпаси і спецхімія. Вони займатимуться реалізацією проєктів, потрібних для виконання державного оборонного замовлення та розширення присутності вітчизняних підприємств на закордонних ринках.