Уряд затвердив умови залучення коштів для виконання боргових зобов’язань Укравтодору

Кабінет Міністрів затвердив умови залучення кредитних коштів та надання державних гарантій у 2020 році для забезпечення виконання боргових зобов’язань за запозиченнями Державного агентства автомобільних доріг (Укравтодору).

Як передає кореспондент Укрінформу, відповідну постанову уряд схвалив 17 листопада.

Згідно з текстом пояснювальної записки до постанови, Укравтодор зможе здійснити запозичення під державні гарантії в обсязі до 5 млрд грн строком до 15 років. Таким чином, агентство зможе залучити додаткові кошти на розвиток та утримання мережі автомобільних доріг загального користування державного значення.

Читайте також: Укравтодор отримав €8,4 мільйона банківських гарантій після розриву контракту з підрядником

Уряд також затвердив перелік об'єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення у 2020 році та обсяги бюджетних коштів для їх фінансування за рахунок запозичень, залучених під державні гарантії.

Як повідомляв Укрінформ, Укравтодор отримав 8 460 781,87 євро банківських гарантій після того, як розірвав контракт з компанією Sinohydro Corporation Limited (КНР) на реконструкцію дороги в Житомирській області.