Енергоатом почав експорт електроенергії до Молдови

ДП «НАЕК «Енергоатом» 1 жовтня 2020 року вперше здійснило експортну поставку виробленої українськими АЕС електричної енергії до Молдови. Упродовж місяця до цієї країни буде експортовано 14,9 тис. МВт-г електроенергії.

Про це Укрінформ повідомили у пресслужбі компанії.

Як зазначається, 25 вересня 2020 року Енергоатом-Трейдинг реалізував на ТБ «Українська енергетична біржа» 14,9 тис. МВт-г електроенергії базового навантаження за середньозваженою ціною 1017 грн/МВт-г (без ПДВ).

Відповідно до контракту, ця електроенергія призначена для подальшого продажу та/або постачання за межі України. При цьому покупець має самостійно забезпечити доступ до міждержавних перетинів, зауважили в Енергоатомі.

Читайте також: Енергоатом направив КМУ проєкт рішення про перехід в управління уряду

"Молдова стала для підприємства новим та перспективним напрямком експортних поставок електричної енергії. Цей перший крок буде слугувати налагодженню довгострокового співробітництва, що сприятиме надійному енергозабезпеченню суміжних з Україною країн у південно-західному напрямку", - наголосили у компанії.

Зазначається, що ДП «НАЕК «Енергоатом» опрацьовує додаткові можливості експорту власної продукції до країн Північної Європи та Балтії.

Як повідомлялося, 22 липня розпочався експорт виробленої українськими АЕС електроенергії до Білорусі.