Зеленський обіцяє бізнесу 30 мільярдів дешевих кредитів під 3-5%

Відео

Держава виступатиме гарантом для малих підприємців, які захочуть взяти кредит.

Про це у відеозверненні сказав Президент України Володимир Зеленський.

"Я знаю, що карантин приніс чимало труднощів бізнесу та звичайним громадянам. ...Хочу відзначити перші кроки в напрямку полегшення життя. Перш за все це програми кредитів для малого та середнього бізнесу під 3-5%. Розуміємо, що є підприємці, які не працювали під час карантину, а отже, не зможуть показати банку дохід. Незважаючи на це, вони отримають необхідні гроші, бо гарантом виступить держава. На цю програму заплановано до 30 млрд гривень", - сказав Зеленський.

Він додав, що додатково 6 млрд гривень спрямовано на збільшення матеріальної допомоги по безробіттю, а також допомоги роботодавцям, які через коронавірус зупинили діяльність. "Вони зможуть отримати від держави компенсацію для виплати зарплат своїм працівникам", - сказав глава держави.

Читайте також: Світовий банк надасть Україні додаткові $150 мільйонів

Також Президент нагадав, що незабаром стартує антикризова програма соціального захисту сімей.

Читайте також: Шмигаль анонсував нові рішення про послаблення карантину

Для ФОП 1 та 2 групи платників податку буде грошова допомога для дітей віком до 10 років.

Президент висловив упевненість, що бюджетний комітет Ради погодить цю програму і більше 300 тис. сімей фізичних осіб-підприємців зможуть отримати цю допомогу, яка складатиме близько 2 тис. гривень і надаватиметься впродовж усього карантину та ще 1 місяць після його скасування.