Депутати "завернули" до комітету законопроєкт про легалізацію азартних ігор

Верховна Рада відправила на підготовку до повторного першого читання законопроєкт № 2285-д "Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, спочатку народні депутати не підтримали цей законопроєкт у першому читанні ("за" депутати віддали 213 з 226 мінімально необхідних голосів).

Після цього народні депутати 243 голосами підтримали пропозицію направити законопроєкт в Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики для підготовки до повторного першого читання.

Згідно з пояснювальною запискою до документу, метою цього законопроєкту є "системне та ефективне врегулювання основного комплексу питань організації та проведення азартних ігор на основі обґрунтованих та сучасних підходів".

Читайте також: Без законів про казино і бурштин бюджет може недоотримати 4,5 мільярда - Рахункова палата

"Це сприятиме формуванню цивілізованого ринку, діяльність на якому буде контрольована державою на основі чітко визначених правил, тобто буде досягнута правова визначеність. Системне впровадження положень законопроєкту дозволить дотриматись у регулюванні оптимального балансу інтересів громадян, суспільства і держави, з одного боку, та операторів азартних ігор – з іншого боку, що дозволяє мінімізувати суспільну шкоду, пов’язану з організацією та проведенням нелегальних азартних ігор та пов’язаним із цим ухиленням від сплати податків", - йдеться у пояснювальній записці.

Читайте також: Проєкт щодо легалізації грального бізнесу потребує значного доопрацювання - АМКУ

Також зазначається, що законопроєкт має створити передумови для значних додаткових надходжень до державного бюджету України, що будуть направлені на фінансування медицини, спорту та культури.