ПриватБанк позиватиметься до заводу Коломойського - через агресивних пікетувальників

ПриватБанк вимагатиме від Нікопольського заводу феросплавів повного відшкодування витрат, пов’язаних із евакуацією Центру підтримки клієнтів банку.

Про це прессекретар банку Інна Музичук повідомила у Facebook.

«ПриватБанк вимагатиме в судовому порядку повного відшкодування з боку організаторів багатоденного пікету головного офісу банку – Нікопольського заводу феросплавів – витрат не евакуацію більше ніж 300 працівників Центру підтримки клієнтів банку», - йдеться в повідомленні.

За словами Музичук, через значне перевищення пікетувальниками максимально допустимого в місті рівня шуму, а також погрози працівникам банку з боку пікетників 10 жовтня банк задовольнив заяви понад 300 працівників контакт-центру про негайну евакуацію служби до офісу із нормальними умовами роботи. Витрати на проведення евакуації та додаткове облаштування робочих місць сягнули понад 700 тисяч гривень.

Читайте також: Нікопольські феросплавники знову пікетують офіс ПриватБанку у Дніпрі

Також ПриватБанк вимагатиме від організаторів пікетів відшкодування збитків, пов’язаних із неможливістю безперебійного виконання своїх обов’язків працівниками служби інкасації банку.

Пресслужба банку повідомила й про направлену до мерії міста Дніпра заяву від понад 1 500 працівників банку з вимогою скасувати дозвіл на проведення пікету через значне перевищення пікетувальниками максимально допустимого в місті рівня шуму, яке неодноразово зафіксовано відповідними службами та негативно впливає на самопочуття людей.

Як раніше повідомляв Укрінформ, 20 вересня під головний офіс ПриватБанку у Дніпрі приїхали працівники Нікопольсько заводу феросплавів, що належить відомому бізнесмену Ігорю Коломойському. Працівники заводу, який не є клієнтом ПриватБанку, вимагали у банку свою зарплату. А саме 22 млн грн, які керівництво підприємства нібито виплатило НБУ в межах мирової угоди.

У 2018 році Національний банк подав 148 позовів проти колишнього власника ПриватБанку Ігоря Коломойського (фінансового поручителя) та пов’язаних з ним 32 компаній – майнових поручителів на загальну суму близько 10 млрд грн. Мета позовів – забезпечити погашення кредитів рефінансування, які Нацбанк надав Приватбанку в період між 2008 та 2015 роками.

Зокрема, у травні 2018 року Національний банк подав до Господарського суду Дніпропетровської області позовну заяву про звернення стягнення на рухоме майно, що належить АТ «Нікопольський завод феросплавів». Це майно було передане в заставу як забезпечення зобов’язань АТ КБ «ПриватБанк» за кредитом рефінансування.

28 серпня 2019 року Господарський суд Дніпропетровської області затвердив мирову угоду між НБУ та Нікопольським заводом феросплавів Коломойського, згідно з якою НЗФ достроково виконав свої зобов'язання й перерахував кошти НБУ.

На сьогодні власником контрольного пакету акцій НЗФ є Ігор Коломойський.

Фото: Інна Музичук/Фейсбук