Газ для промисловості у жовтні подорожчає на 5%

НАК «Нафтогаз України» опублікувала цінові пропозиції на природний газ, які діятимуть з 1 жовтня 2019 року для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання. Залежно від обсягів ціни зростуть на 4,9-5,6%.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі Нафтогазу.

"Нафтогаз оприлюднив цінові пропозиції для промислових споживачів газу на жовтень 2019 року. Запропоновані ціни на природний газ із ресурсу компанії диференційовані в залежності від обсягів закупівлі та умов оплати", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Нафтогаз пропонує газ за ціною 4 899 – 5 458 грн за 1 тис. кубометрів (без ПДВ та витрат на його транспортування магістральними та розподільними трубопроводами).

Таким чином, порівняно із цінами на вересень 2019 року, у жовтні ціни зростуть на 4,9-5,6%.

Читайте також: Крім російських: Коболєв про можливих партнерів ГТС України

Як повідомлялося, ціни на газ для промислових споживачів у вересні 2019 року не змінилися порівняно із цінами на серпень. У серпні ціна на газ для промислових споживачів знизилася на 7,2-7,5% проти липневої - до 4 640–5 204 грн за 1 тис. кубометрів (без ПДВ) .

Ціни на газ для промисловості впливають на ціни газу для населення. Зокрема, постанова уряду №485 передбачає, що Нафтогаз для визначення ціни газу за ПСО аналізує 4 показники: ціну для комерційних споживачів за минулий місяць, дані МЕРТ щодо середньої митної вартості газу за минулий місяць, середньозважену ціну на Українській енергетичній біржі, та ціну за урядовою постановою №867 від 19 жовтня 2018 року – компанія обирає з них найнижчу.