Учасники газових переговорів домовилися зустрітися у 20-х числах жовтня

Тристоронні газові переговори у форматі Україна - Європейська комісія - Російська Федерація відбудуться у 20-х числах жовтня.

Про це на пресконференції повідомив міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми перебуваємо у процесі консультацій. Думаю, вони будуть досить активними з усіма сторонами. Ми дійшли до того, що у 20-х числах жовтня знову будемо за медіації європейської сторони проходити наступні консультації у рамках підписання договору на транспортування", - сказав Оржель.

Разом з тим, за його словами, Україна продовжує створення газового запасу на випадок припинення транзиту.

"Зараз обсяги більш як на 4 млрд кубометрів більші (порівняно з минулорічними на цю дату - ред.), у сховищах 19,6 млрд кубометрів газу. Планується, що на початок опалювального сезону у нас може бути 21 млрд кубометрів газу", - наголосив Оржель.

Читайте також: Росія готова підписати договір про транзит газу — Оржель

Як повідомляв Укрінформ, контракт на транзит російського газу через територію України закінчується 31 грудня 2019 року.

19 вересня 2019 року в Брюсселі відбувся черговий раунд переговорів під головуванням віцепрезидента Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Мароша Шефчовича за участю делегацій Єврокомісії, України і Росії. До складу української делегації входять міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель та голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.