Енергоатом розвиває міжнародну співпрацю для підвищення безпеки АЕС

Президент НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський та голова Всесвітньої асоціації організацій, які експлуатують АЕС (ВАО АЕС, WANO) Том Мітчел обговорили перспективи співпраці у напрямку підвищення рівня безпеки та надійності роботи атомних станцій.

Про це повідомляє пресслужба Енергоатома.

"Президент НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський зустрівся з головою Всесвітньої асоціації організацій, які експлуатують АЕС (ВАО АЕС, WANO) Томом Мітчелом. Зустріч відбулась 17 вересня у рамках участі делегації Енергоатома у 63-й Генеральній Конференції Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), яка проходить 16-19 вересня у Відні", - йдеться у повідомленні.

У ході зустрічі було обговорено виконання заходів у рамках співпраці між Енергоатомом і Асоціацією, а також підготовку до Генеральної асамблеї ВАО АЕС, яка відбудеться у жовтні цього року та буде присвячена 30-річчю створення Асоціації.

Мітчел подякував Недашковському за багаторічну плідну співпрацю, спрямовану на підвищення безпеки експлуатації не лише атомних електростанцій України, а й АЕС в усьому світі.

Як очільник Комісії ВАО АЕС з питань Фукусіми, яка аналізувала причини аварії, розробляла рекомендації з підвищення безпеки АЕС та стежила за впровадженням глобальних покращень у сфері безпеки та надійності роботи атомних електростанцій світу, Мітчел відзначив особистий внесок очільника Енергоатома, який входив до складу Комісії.

Читайте також: Президент Енергоатому зустрівся з представниками ядерно-енергетичної галузі США

Він також високо оцінив роботу українських фахівців-атомників, які у складі міжнародних команд беруть участь у партнерських перевірках атомних електростанцій країн - членів ВАО АЕС.

Як повідомлялось, Всесвітня асоціація організацій, що експлуатують атомні електростанції об'єднує всіх операторів АЕС світу. Вона сприяє обміну досвідом експлуатації АЕС.