Борг у два мільярди: ОПЗ почав розрахунки з Нафтогазом

ПАТ "Одеський припортовий завод" розпочав розрахунки із НАК "Нафтогаз України", перерахувавши 2,282 млн гривень.

Про це повідомляє перший заступник гендиректора ОПЗ Микола Щуріков у Facebook.

"Одеський припортовий завод почав розрахунки із НАК "Нафтогаз України". Це перша оплата за останні роки у скромній сумі 2 мільйони 282 тисяч гривень. Але головне - початок", - зазначив Щуріков.

Перший заступник гендиректора зауважив, що це сталося завдяки відновленню виробництва за договором переробки давальницької сировини, укладеному ОПЗ з компанією Агро Газ Трейдінг, яка, зокрема, підвищила вартість оплати за переробку по договору за умови перерахування додатково сплачених коштів у погашення заборгованості перед НАК "Нафтогаз України".

Як повідомлялося, в липні 2019 року компанія Агро Газ Трейдінг розробила рятівну для аграрного сектору форму співпраці - надавати аграріям карбамід для обробки ґрунту з відстрочкою платежу по ньому до моменту збору і реалізації врожаю. 8 вересня у морському порту "Південний" поновили перевалку карбаміду з Одеського припортового заводу - завантажено в танки судна Sam Panther 27,5 тисяч тонн продукції для Сенегалу. В адміністрації порту уточнили, що з 31 травня 2018 року до 7 вересня ОПЗ не здійснював операцій з перевантаження карбаміду.

Читайте також: У порту "Південний" поновили перевалку карбаміду з ОПЗ

Як повідомляв Укрінформ, згідно з даними НАК "Нафтогаз України", станом на 3 вересня 2019 року заборгованість ПАТ "Одеський припортовий завод" перед НАК "Нафтогаз України" за природний газ становила 2,092 млрд грн. У липні суд зобов'язав ОПЗ виплатити Нафтогазу 2,2 млрд грн заборгованості за спожитий газ за двома договорами 2016 року.