Україна протестувала роботу газопроводу "Союз" у реверсному режимі

АТ "Укртрансгаз" здійснило тестовий запуск ділянки магістрального газопроводу "Союз" в напрямку "захід-схід", що підтвердило спроможність газотранспортної системи працювати у реверсному режимі.

Про це повідомляє пресслужба Укртрансгазу.

"У кінці серпня Укртрансгаз здійснив успішний тестовий запуск ділянки магістрального газопроводу "Союз" для роботи в зворотньому напрямку "захід-схід". Це одним чином не вплинуло на транспортування блакитного палива до країн ЄС – заявки Газпрому на транзит були виконані в повному обсязі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що випробування проводились в рамках підготовки ГТС до опалювального сезону 2019/2020 років.

"Протягом трьох днів на ділянці газогону СОЮЗ від західного кордону до богородчанського вузла було відпрацьовано режим, при якому обсяги транспортування в реверсному напрямку досягли максимуму імпортних потужностей зі Словаччини – 42,5 млн кубометрів газу/добу. Для прийому газу через ГВС Будінце (Словаччина) вперше були задіяні реверсні обв'язки КС Хуст та КС Богородчани", - додали в компанії.

Читайте також: Укртрансгаз уже заповнив чотири з десяти підземних газосховищ

Результати тесту зафіксували стабільну роботу обладнання та всіх газоперекачувальних агрегатів, таким чином підтвердили готовність і спроможність реверсної схеми до функціонування в штатному режимі.

Як повідомлялось, у середині серпня цього року Укртрансгаз завершив модернізацію п’яти компресорних станцій та впровадив усі необхідні регламентні рішення для створення надійної реверсної схеми транспортування газу українською ГТС.