Перрі назвав "газовий" меморандум з Україною і Польщею перемогою

Меморандум про тристороннє співробітництво у сфері енергетики, підписаний сьогодні у Варшаві Україною, Польщею та США, є перемогою трьох країн та спрямований допомогти в забезпеченні постачання газу Україні.

Таку оцінку документу дав міністр енергетики США Рік Перрі, повідомляє Wysokie Napiecie.

"Це дивовижна перемога для енергетичної безпеки, як і для національної безпеки трьох наших країн. Ми допомагаємо Польщі забезпечити постачання газу та стати вузлом, з якого газ експортується в сусідні країни, а також ми допомагаємо забезпечити постачання газу Україні", - прокоментував міністр енергетики США Рік Перрі.

Читайте також: Росія заявила про готовність до газових переговорів з ЄС і Україною

Видання також цитує коментар секретаря РНБО Олександра Данилюка з приводу підписання документа.

"Залежність від російського газу має не лише економічні, але й політичні наслідки. Єдиний спосіб — диверсифікувати поставки. Ми не купуємо газ безпосередньо у Газпрому. Наступним кроком є ​​імпорт СПГ", - сказав Данилюк.

Як відомо, до підписання Меморандуму сторони обговорили важливість диверсифікації ризиків, продиктованих залежністю від поставок російського газу як для України, так і для Польщі. Секретар РНБО Олександр Данилюк повідомив, що одним з кроків забезпечення енергетичної незалежності нашої держави стане налагодження поставок зрідженого газу через Польщу. Для цього буде побудовано спеціалізований інтерконектор, який об’єднає наші газотранспортні системи.