АМПУ та ShipNEXT розроблять цифрову систему обміну даними для суден та портів

Адміністрація морських портів України (АМПУ) та онлайн-платформа морських перевезень ShipNEXT створять єдину систему цифрового обміну даними, яка дозволить у режимі онлайн розраховувати час підходу суден до порту.

Про це повідомляє пресслужба АМПУ.

“Адміністрація морських портів України та онлайн-платформа морських перевезень ShipNEXT розпочинають розробку системи цифрового обміну даними для суден та портів. Головна мета проєкту – створення сервісу, який дозволить у режимі онлайн розраховувати час підходу суден до порту. Завдяки цьому капітани зможуть обирати оптимальну швидкість підходу до порту, щоб не витрачати зайве паливо та час в очікуванні на рейді. А портові адміністрації отримають можливість значно покращити ефективність та точність планування руху суден в акваторії портів та швартові роботи”, - йдеться у повідомленні.

За словами керівника ДП «АМПУ» Райвіса Вецкаганса, єдину цифрову систему буде створено задля автоматизації потоків портової документації, підвищення ефективності роботи та мінімізації людського фактора. Він додав, що аналог такої системи працює в порту міста Гамбург (Німеччина).

Читайте також: Миколаївський морпорт цьогоріч збільшив обсяги перевалки вантажів на 23%

За словами директора та засновника ShipNEXT Олександра Варваренко, система розроблена як єдина онлайн-платформа для обслуговування всіх видів вантажу, проведення всіх видів операцій з ними та суднами, тому залучення до неї масиву інформації про суднозаходи та портову інфраструктуру, яким володіє АМПУ, – дуже важливе для обох сторін та перспективне для всього ринку. Користування системою для її учасників буде безкоштовним.