Уряд схвалив кредит ЄББР на закупівлю верстатів для Укргазвидобування

Уряд схвалив кредит Європейського банку реконструкції та розвитку для АТ "Укргазвидобування" на суму 52 млн дол. На ці кошти компанія закупить 10 верстатів і проведе модернізацію турбін.

Про це написала у Facebook міністр фінансів Оксана Маркарова.

"Вчора Кабмін схвалив пропозицію Мінфіну щодо схвалення кредиту ЄБРР для Укргазвидобування. 52 млн дол. від ЄБРР на збільшення видобутку газу (купівлю 10 верстатів КРС і модернізацію турбін)", - сказала Маркарова.

За її словами, ставка кредиту становитиме місячний EURIBOR + 1% річних, одноразова комісія - 1% суми траншів. Комісія за зобов'язаннями - 0,5%.

"Маємо два в одному - кошти на видобуток за рахунок офіційного кредитування на вигідних умовах, що відповідає нашій Стратегії управління боргом і таргету по дефіциту (бюджету - ред.)", - зазначила міністр.

Читайте також: Законопроєкт про обіг земель: Суд відкрив провадження за позовом до Кабміну

Як повідомляв Укрінформ, Європейський банк реконструкції та розвитку є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. З початку діяльності в Україні у 1993 році банк узяв на себе зобов’язання щодо надання майже 13,1 млрд євро у рамках 418 проектів.

Наприкінці липня ЄБРР виділив ПрАТ «Укренерго» 149 млн євро під державні гарантії для реалізації проекту "Модернізація мережі електропередачі Укренерго".