Уряд виділив кошти на часткову виплату зарплати шахтарям - Волинець

Заборгованість із зарплати перед шахтарями становила 923,4 млн грн, Кабінет міністрів України виділив 250 млн грн на часткову виплату цієї заборгованості.

Про це 16 серпня повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«Уряд виділив кошти на часткову виплату зарплати шахтарям ... Згідно з оперативними даними Міненерговугілля, станом на 12 серпня ц. р. заборгованість із зарплати перед шахтарями становила 923,4 млн грн», - написав профспілковий лідер.

Він пояснив, що уряд на своєму засіданні у середу, 14 серпня прийняв Постанову №701, якою вніс зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реструктуризації вугільної галузі, затвердженого постановою Кабінету міністрів України №80 від 23 січня 2019 року.

Зміни передбачають направлення 100 млн грн на оплату заробітної плати працівників державних вугледобувних підприємств.

Також Кабінет міністрів того ж дня ухвалив рішення №604-р про виділення коштів із резервного фонду державного бюджету. Згідно з ним, Міністерству енергетики та вугільної промисловості виділено кошти в сумі 150 млн грн для оплати праці та внесення обов’язкових платежів, пов’язаних із виплатою заробітної плати працівникам вугільної промисловості, на поворотній основі.

Читайте також: НБУ вважає, що Україні потрібна нова програма з МВФ на $5-10 мільярдів

Волинець підкреслив, що ці два документи, ухвалені урядом, дозволять забезпечити лише часткову виплату зарплати працівникам державних вуглевидобувних підприємств.