Уряд оголосив відбір на посади незалежних членів наглядової ради Укргідроенерго

Кабінет Міністрів України оголосив відбір на посади незалежних членів наглядової ради приватного акціонерного товариства "Укргідроенерго".

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Кабінет Міністрів України відповідно до Порядку проведення конкурсного відбору кандидатів на посаду незалежного члена наглядової ради державного унітарного підприємства та їх призначення, а також проведення конкурсного відбору кандидатів на посаду незалежного члена наглядової ради господарського товариства, у статутному капіталі якого більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі, що пропонуються суб’єктом управління об’єктами державної власності до обрання на посаду незалежних членів наглядової ради, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10 березня 2017 р. № 142, постанови Кабінету Міністрів України від 3 вересня 2008 року № 777 “Про проведення конкурсного відбору керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки”, Наказу Міненерговугілля від 5 березня 2019 р. №91 «Про конкурсний відбір на посаду незалежного члена наглядової ради «Укргідроенерго» оголошує відбір на посади незалежних членів наглядової ПрАТ “Укргідроенерго”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Уряд зменшив фінансування субсидій на вісім мільярдів

У ході реформи корпоративного управління в статуті "Укргідроенерго" передбачено створення і функціонування наглядової ради, до якої мають обиратися незалежні члени.

Наразі наглядові ради мають дві державні енергетичні компанії - НЕК "Укренерго" та НАК "Нафтогаз України".