Представництво українських промисловців відкрили у Чехії

У Чехії у м.Брно відкрито представництво українських промисловців, яке займатиметься пошуком потенційних партнерів і інвесторів для двостороннього економічного співробітництва.

Про це повідомляє прес-служба Українського союзу промисловців і підприємців.

Як повідомив президент УСПП Анатолій Кінах, представництво зосередить свою роботу переважно на розвитку ділових зв’язків між промисловцями обох країн, адже Чехія дуже перспективна в цьому напрямі, а українці мають як індустріальні потужності, так і наукові розробки, підготовлені кадри.

«Машинобудування, автомобілебудування, авіабудування, виготовлення телекомунікаційного обладнання, металургія, хімічна промисловість, фармацевтика – це сфери спільного інтересу, напрацьованого досвіду. Чехія має тут сучасний прорив: 32% її ВВП складає промисловість, в тому числі інноваційна. В Україні, що має не менш гідний потенціал, поки відсутні програми індустріального розвитку, натомість вона слідує небезпечному тренду скочування в бік сировинної економіки. Співробітництво із Чехією може стати одним із кроків з розвитку українського промислового сектору та експорту», – підкреслив очільник УСПП.

Так, наразі є зацікавлення чеської компанії «Blata» у створенні спільного підприємства з виробництва мотоциклів, партнери з Чехії готові розпочати спільне виробництво безпілотних літальних апаратів, опрацювати організацію безвідходне виробництво титано-магнієвих концентратів на базі української технології. В автомобілебудуванні можливе налагодження кооперації виробництва трансмісії на базі зубчастих воротарів; електродвигунів нового покоління; системи безпеки «Антисон»; швидкодіючих подушок безпеки багаторазового спрацьовування. Перспективною залишається і ІТ-сфера, де в Україні очевидні досягнення щодо кількості та якості підготовлених фахівців.

Читайте також: Світовий банк дає Україні $200 мільйонів позики на розвиток сільського господарства

Новостворене представництво розпочне із налагодження контактів з парламентом, урядом республіки, спільних робочих зустрічей з представниками партнерських громадських організацій (об'єднання роботодавців, ТПП, союзи підприємців та ін.), аналізу розвитку двосторонніх бізнес-контактів та економічного співробітництва.

Представництво здійснюватиме консалтингові, юридичні консультації для українського бізнесу, допомагатиме із аудитом експортно-імпортних операцій. На 2019 рік вже заплановано низку заходів, сформованих на базі спільних інтересів українських та чеських промисловців.