Україна має шанс закріпитися на ринку озброєнь Південної Америки - Укроборонпром

Запровадження санкцій США проти РФ за втручання у конфлікт у Венесуелі відкривають Україні ринок озброєнь Південної Америки.

На цьому наголосив генеральний директор ДК "Укроборонпром" Павло Букін, коментуючи участь підприємств Концерну у VII Міжнародній виставці оборонних технологій, озброєння та запобігання стихійним лихам SITDEF 2019, повідомляє прес-служба державного концерну "Укроборонпром".

"Україна має унікальний шанс закріпитися на ринку озброєнь і військових технологій Південної Америки. Запровадження санкцій США проти РФ за втручання у конфлікт у Венесуелі змушує країни регіону шукати альтернативу російським виробникам. Адже наразі санкції ускладнили можливості оплати рахунків за продукцію і послуги російського ОПК", - сказав Букін.

Він підкреслив, що Україна здатна запропонувати техніку і оборонні технології в авіаційній, бронетанковій та артилерійській сферах. Букін зауважив, що Україна, зокрема, готова забезпечити комплексну модернізацію транспортних літаків Ан-32, які перебувають на озброєнні ВПС Республіки Перу, парку гелікоптерів сімейства "Мі", артилерійських систем та інших озброєнь.

Читайте також: Радник Зеленського запропонував уряду допомогу в аудиті Укроборонпрому

На його думку, українські озброєння і послуги з ремонту й модернізації максимально адаптовані до потреб країн регіону, зокрема Колумбії, Бразилії, Мексики та інших країн, традиційно орієнтованих на продукцію ОПК, що виготовляється підприємствами на території колишнього СРСР.