Мінфін усунув перешкоди в отриманні товарів гуманітарної допомоги

Набрали чинності зміни до Наказу Міністерства фінансів України про врегулювання питання відшкодування витрат за зберігання товарів гуманітарної допомоги на складах органів доходів і зборів.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

"Набрали чинності зміни до Наказу Міністерства фінансів України від 15 червня 2012 року № 731 про врегулювання питання відшкодування витрат за зберігання товарів гуманітарної допомоги на складах органів доходів і зборів. Реалізація цих змін надасть можливість комплексно вирішити питання розпорядження товарами гуманітарної допомоги, їх видачі зі складів органів доходів і зборів з відшкодуванням фактично понесених при зберіганні витрат, що, у свою чергу, сприятиме своєчасному спрямуванню гуманітарної допомоги за цільовим призначенням", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Делегація Мінфіну бере участь у щорічних зустрічах та бізнес-форумі ЄБРР

У міністерстві зазначають, що положення Наказу спрямовані на: попередження накопичення товарів гуманітарної допомоги на складах органів доходів і зборів та уникнення витрат на розпорядження тими з них, за якими не звернувся власник. Також положення Наказу спрямовані на отримання зі складів митниць ДФС товарів гуманітарної допомоги з відшкодуванням лише фактично понесених витрат згідно з договором про надання послуг зі зберігання та зменшення обсягу товарів гуманітарної допомоги, які тривалий час зберігаються на таких складах.