Гендиректор Укртранснафти їде на екстрені збори через загрозу зупинки "Дружби"

Генеральний директор Укртранснафти Микола Гавриленко 26 квітня візьме участь в екстрених переговорах керівників нафтотранспортних компаній у зв’язку із загрозою повної зупинки системи магістральних нафтопроводів «Дружба», які відбудуться у Мінську.

Про це повідомляється на сайті Укртранснафти.

"ВАТ «Гомельтранснефть Дружба» (Республіка Білорусь) у п’ятницю, 26 квітня, скликає у Мінську екстрені переговори керівників нафтотранспортних компаній у зв’язку із припиненням транспортування нафти на ділянці «Мозир-Адамово» та загрозою повної зупинки системи магістральних нафтопроводів «Дружба». Відповідний лист білоруська компанія надіслала на ім’я керівника російського ПАТ «Транснефть», польського PERN S.A. та генерального директора АТ «Укртранснафта» Миколи Гавриленка", - зазначається у повідомленні.

Під час зустрічі сторони планують обговорити можливі шляхи вирішення проблеми.

Читайте також: Польща призупинила транзит російської нафти з Білорусі

Укртранснафта наразі продовжує транзит російської нафти південною гілкою магістрального нафтопроводу «Дружба» до Європи у стандартному режимі.

Як повідомлялося, 19 квітня 2019 року ВАТ «Гомельтранснефть Дружба» повідомила АТ «Укртранснафта» про надходження з технологічної ділянки магістрального нафтопроводу АТ «Транснафта – Дружба» (Російська Федерація) нафти з погіршеними показниками якості. Білоруська сторона попросила РФ негайно застосувати всі необхідні заходи для недопущення можливих збитків та інших негативних наслідків.